Crypto Analyst Willy Woo: volgende Bitcoin Bull Run kan beginnen in een maand.

Op zaterdag 27 juni zei prominente cryptoanalist, ondernemer en investeerder Willy Woo dat volgens zijn nieuwste Bitcoin-prijsmodel de volgende stierenloop van Bitcoin over een maand kan beginnen.

Hoe spannend dit ook klinkt, voordat we de opmerkingen van Woo bekijken, is het misschien een goed idee om uit te leggen wat „zwarte zwaan“ en „witte zwaan“ zijn.

Nassim Nicholas Taleb is een Libanees-Amerikaanse essayist, geleerde, wiskundig statisticus en voormalig kwantitatief handelaar. Hij wordt algemeen erkend als een van ’s werelds beste experts op het gebied van waarschijnlijkheid en onzekerheid.

Uitgeverij Penguin Random House beschrijft Taleb’s mijlpaal vijf-boekenserie Incerto (Fooled by Randomness, The Black Swan, The Bed of Procrustes, Antifragile, Skin in the Game), die vertaald is naar eenenveertig talen, „een onderzoek naar ondoorzichtigheid, geluk, onzekerheid, waarschijnlijkheid, menselijke fouten, risico’s, en besluitvorming in een wereld die we niet begrijpen“.

Zijn uitgever gaat verder met te zeggen dat Taleb „het grootste deel van zijn tijd doorbrengt als flaneur, mediterend in cafés over de hele planeet,“ hoewel hij sinds 2008 als Distinguished Professor of Risk Engineering aan de New York University’s Tandon School of Engineering fungeert.

In zijn boek The Black Swan uit 2007 schreef Taleb dat een „Zwarte Zwaan“ een gebeurtenis is die de volgende drie kenmerken heeft:

„Ten eerste is het een buitenbeentje, omdat het buiten het domein van de reguliere verwachtingen ligt, omdat niets in het verleden overtuigend kan wijzen op de mogelijkheid ervan.

Ten tweede heeft het een extreme ‚impact‘.

„Ten derde, ondanks haar uitschietersstatus, maakt de menselijke natuur ons verklaringen voor haar optreden na het feit, waardoor ze verklaarbaar en voorspelbaar is.

„Ik stop en vat het drieluik samen: zeldzaamheid, extreme ‚impact‘, en voorspelbaarheid met terugwerkende kracht (hoewel niet prospectief).

„Een klein aantal Zwarte Zwanen verklaart bijna alles in onze wereld, van het succes van ideeën en religies, tot de dynamiek van historische gebeurtenissen, tot elementen van ons eigen persoonlijke leven“.

Volgens een artikel in The New Yorker van Bernard Avishai, gepubliceerd op 21 april, vertelde Taleb Bloomberg Television op 31 maart dat hij „geïrriteerd“ raakt als hij de COVID-19 pandemie ziet/ hoort die wordt aangeduid als een „zwarte zwaan“-gebeurtenis.

Taleb vertelde Avishai dat deze termijn niet werd ontworpen om een ,,cliché voor om het even welk slecht ding te verstrekken dat ons verrast.

In een academische paper genaamd „Systemic Risk of Pandemic via Novel Pathogens – Coronavirus. A Note“, die werd gepubliceerd op 26 januari (toen COVID-19 een endemie was die voornamelijk beperkt was tot de Chinese provincie Wuhan), waarschuwden Taleb en twee co-auteurs (Joseph Norman en Yaneer Bar-Yam) dat als gevolg van „verhoogde connectiviteit„, de verspreiding van dit coronavirus „niet-lineair“ zou zijn.

In zijn interview met Bloomberg Televisioin zei Taleb dat als de regeringen in januari penniesback hadden uitgegeven, ze biljoenen hadden kunnen vermijden.

Op 26 maart, in een bericht met de titel „Corporate Socialism“: The Government is Bailing Out Investors & Managers Not You“ (medeauteur van Mark Spitznagel), zei Taleb dat hij COVID-19 niet als een „Zwarte Zwaan“ beschouwde:

„… sommige mensen beweren dat de pandemie een „Zwarte Zwaan“ is, vandaar dat iets onverwachts, dus niet van plan is om het te verontschuldigen. Het boek dat ze vaak aanhalen is De Zwarte Zwaan (door één van ons).

„Als ze dat boek hadden gelezen, hadden ze geweten dat zo’n wereldwijde pandemie daar expliciet wordt voorgesteld als een witte zwaan: iets dat uiteindelijk met grote zekerheid zou plaatsvinden.

„Zo’n acute pandemie is onvermijdelijk, het resultaat van de structuur van de moderne wereld; en de economische gevolgen ervan zouden nog worden verergerd door de toegenomen connectiviteit en de overoptimisering.

De regering van Singapore, die wij in het verleden hebben geadviseerd, was al sinds 2010 op zo’n eventualiteit voorbereid met een nauwkeurig plan„.

Na die lange preambule is het tijd om te kijken naar de opmerkingen die Woo gisteren op Twitter maakte over zijn nieuwste Bitcoin Revolution -prijsmodel, te beginnen met de eerste tweet in de draad:

Dit is een nieuw model waar ik aan werk, het kiest het begin van exponentiële bull runs.

1) Bitcoin was bezig met het opzetten van een bullish run totdat de COVID witte zwaan het feestje doodde.

2) Dit model suggereert dat we dicht bij een andere bullish run zijn. Misschien nog een maand te gaan.

Woo gebruikte toen de grafiek in de volgende tweet om te illustreren dat COVID-19 een „model break outlier“ was:

Een andere manier om het model hier te gebruiken.

Zeer duidelijk laat zien hoe COVID een model break outlier was.

Het is echter niet allemaal slecht nieuws, want Woo zegt dat hoe langer het duurt om bij de volgende bull run van Bitcoin te komen, hoe hoger de piekprijs zal zijn:

Hoe langer het duurt om deze stierenmarkt af te ronden, hoe hoger de piekprijs (Top Cap model). Een lange zijdelingse accumulatieband is uiteindelijk een goede zaak.

Woo is niet de enige crypto-analist/onderzoeker die verwacht dat de volgende grote koersrally van Bitcoin snel zal komen.

Zoals CryptoGlobe onlangs meldde, op 23 juni) gebruikte Ki Young Ju, de CEO van het Zuid-Koreaanse blockchain analytics startup CryptoQuant, on-chain data van het CQ.Live platform van zijn bedrijf om uit te leggen waarom hij gelooft dat de volgende Bitcoin-stierenmarkt rond het midden van volgende maand zal beginnen:

BUY #BTC wanneer walvissen bitcoins uit de beurs sturen. De BULL-markt begint meestal vier maanden nadat de gemiddelde terugtrekking van de beurs op jaarhoogte komt.
https://cq.live/prochart/389?window=day

Volgens de laatste gegevens zal de #BTC BULL markt waarschijnlijk medio juli van start gaan.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.