Dit is het grootste risico voor de cryptomarkt volgens Pantera Capital CIO

Dit is het grootste risico voor de cryptomarkt volgens Pantera Capital CIO
Hefboomhandel is het grootste risico voor de cryptomarkt in termen van wat ertoe zou kunnen leiden dat „er iets over de lijn schiet“, aldus Joey Krug, Co-Chief Investment Officer (CIO) bij de in de VS gevestigde grote crypto-investeringsmaatschappij Pantera Capital . (Bijgewerkt om 19:20 UTC met meer opmerkingen door Joey Krug).

Hij sprak gisteren tijdens de telefonische vergadering van Pantera Capital

Volgens Krug worden sommige mensen zelfgenoegzaam als ze beseffen dat crypto er is om te blijven. Als gevolg hiervan profiteren ze ervan, omdat ze denken dat het niet zo veel kan dalen omdat instellingen binnenduiken en kopen, en de dag redden. Maar uiteindelijk, wanneer het deksel eraf waait en er geen biedingen zijn, zullen liquidaties van levered longs de prijs doen dalen.

Tijdens de beurscrash van 10-11 januari werden volgens de gegevens van bybt.com voor meer dan 3 miljard dollar aan longposities geliquideerd. Ter vergelijking: op 12 januari werden shortposities voor meer dan 200 miljoen dollar en ook meer dan 200 miljoen dollar aan longposities geliquideerd.

Dit is het grootste risico voor de cryptomarkt volgens Pantera Capital CIO 102

Zoals gemeld , voerde crypto-onderzoeker en analist Willy Woo aan dat „in tegenstelling tot eerdere crashes in de afgelopen 2 jaar, waar markten met overmatige schuldenlast werden geleid door liquidatie van handelaars, deze begon op spotmarkten, en vervolgens sterk werd versterkt doordat een enkele beurs gedeeltelijk faalde, maar toch heeft zichzelf niet uitgeschakeld voor het welzijn van het ecosysteem. “

Hefboomhandel verwijst naar het lenen van geld zodat u een grotere positie kunt innemen dan u zou kunnen met uw bestaande geld, zodat u mogelijk een hogere winst kunt genereren. Hoewel margehandel handelaren in staat stelt hun rendement te vergroten, kan het ook leiden tot grotere verliezen en liquidaties. Daarom adviseren ervaren handelaren nieuwkomers vaak om af te blijven van handel met hefboomwerking.

Wat Pantera Capital zelf betreft, nam het bedrijf enig risico van tafel toen de marktwaarde tot gerealiseerde waarde (MVRV) -ratio enkele dagen geleden naar het hoogste niveau sinds 2017 steeg. De indicator geeft aan op hoeveel ongerealiseerde winsten bitcoin (BTC) -houders zitten. Wanneer deze maatstaf hoog wordt, betekent dit dat de markt oververhit is en als deze begint te dalen, verkopen mensen om winsten uit paniek of angst vast te houden, legde Krug uit tijdens de oproep.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.